Vinum Alpes

Simon Gustafsson Vinum Alpes

Vinum Alpes fokuserar på svalodlade, hantverksmässigt producerade viner från små familjedrivna vingårdar i Alperna. Alla våra vinbönder arbetar naturnära och de flesta även biodynamiskt. Vårat hjärta bultar lite extra för schweiziska viner men vi kan inte låta bli att ta hem utvalda guldkorn från andra alpländer.  


Vi har ett stort fokus på våra favoritproducenter från vinlandet Schweiz, från Vaud i väst till Graubünden i öst. Vi strävar efter att erbjuda viner från landets alla hörn och vi celebrerar Schweiz mångfald av inhemska druvsorter.


Företaget grundades 2020 och drivs av Simon Gustafsson. Simon har jobbat i restaurangbranchen sedan 2007 och som sommelier sedan 2010. Mellan 2013 och 2020 var  han bosatt i Schweiz och arbetade som head sommelier på The Chedi Andermatt. Vinlistan som Simon skapade och förvaltade förärades tre år i rad (2018, 2019 och 2020) med Schweiz bästa vinlista av vinmagasinet Vinum och 2020 med Grand Prix från Star Wine List of the Year Switzerland.

Simons allra första roll som sommelier var på Heaven23 i Göteborg, en restaurang som specialiserar sig på österrikiska viner. Ända sedan den tiden har han haft ett väldigt gott öga till österrikiska viner, vilket gjorde att just Österrike blev den naturliga expansionen för Vinum Alpes i 2022.  

Simon har WSET Diploma Level 4 och är certifierad sommelier av Court of Master Sommeliers. Han undervisar även som adjungerad universitetsadjunkt på Umeå Universitets Gastronomiprogram.

Vill du komma i kontakt?


Hör av dig på e-mail eller telefon!

Vill du veta mer om oss?


Följ oss på instagram och facebook!