Vinum Alpes

Vinum Alpes fokuserar på våra favoritproducenter från Schweiz, från Geneve i väst till Graubünden i öst. Våra producenter är små och de flesta exporterar inte vin någon annanstans än till oss. Alla våra vinbönder arbetar naturnära och de flesta även biodynamiskt och är demeter-certifierade. Vi strävar efter att erbjuda viner från landets alla hörn och vi celebrerar Schweiz mångfald av inhemska druvsorter


Företaget grundades 2020 och drivs av Simon Gustafsson. Simon har jobbat i restaurangbranchen sedan 2007 och som sommelier sedan 2010. Under de senaste fem åren har han varit bosatt i Schweiz och arbetat som Chefssommelier på The Chedi Andermatt. Vinlistan som Simon skapade och förvaltade förärades både 2018 och 2019 med Schweiz bästa vinlista av vinmagasinet Vinum. Simon har WSET Diploma Level 4 och är certifierad sommelier av Court of Master Sommeliers.


Under åren som sommelier i Schweiz har Simon upptäckt och arbetat med en mängd olika vinproducenter och hans allra största schweiziska favoriter importeras nu till Sverige.

Vill du följa med och hålla koll på allt vad som händer kring Vinum Alpes?

Följ oss på våra sociala medier!